Ferrexpo очолила рейтинг компаній, дружніх до родин серед підприємств гірничо-металургійної галузі
Компанія Ferrexpo увійшла у топ 4 компаній, дружніх до родин, в Україні та очолила рейтинг у гірничо-металургійному секторі. 23 листопада 2021 року відбулася офіційна презентація результатів дослідження та оголошення переможців. Опитування було проведено Центром «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності» на замовлення Фонду Народонаселення ООН в Україні UNFPA. В опитуванні взяли участь 50 компаній з 16 секторів. 
 
 
Результати опитування відзначили підприємства Ferrexpo (Полтавський ГЗК, Єристівський ГЗК, Біланівський ГЗК) за впровадження політики, спрямованої на підтримку працівників та працівниць із сім’ями. Компанія Ferrexpo прагне використовувати передовий галузевий досвід, щоб створити сприятливі передумови для задоволення потреб своїх співробітників та їхніх сімей. 
 
Для балансу між роботою та особистим життям підтримується взаємна повага до особистого часу людини, тому не прийнято турбувати колегу після закінчення робочого дня, у вихідні або під час відпустки. Уже третій рік поспіль Ferrexpo реалізовує свою програму добробуту співробітників, яка передбачає проведення навчальних вебінарів на такі теми, як фізичне та психічне здоров’я, а також фінансова грамотність. Крім того, на постійній основі діє лінія психологічної підтримки, куди може звернутись кожен працівник або працівниця. 
 
Задля збереження та покращення фізичного здоров’я персоналу у компанії Ferrexpo діє розширена програма медичного страхування життя та здоров’я, проводиться медичне обстеження на власній медико-санітарній базі із новітнім обладнанням, надається можливість безкоштовного відвідування басейну, пільгові путівки на оздоровлення та заняття у спортивному комплексі. 
 
Компанія Ferrexpo є лідером в Україні із впровадження принципів гендерної рівності та інклюзивності. Жінкам компанії надається всебічна підтримка як вдома, так і на роботі. Наразі понад 160 жінок пройшли навчання у школі жіночого лідерства Fe_Munity, де вони отримують підтримку та мотивацію. Для жінок у декреті можлива дистанційна робота або гнучкий графік роботи. Реалізована програма «Чоловічий декрет» – якщо на підприємстві працює сімейна пара, і заробітна плата чоловіка вища, за участі у програмі дружина отримуватиме компенсацію у зарплаті, доки чоловік у декреті, щоб сімейний бюджет не постраждав. 
 
У Ferrexpo діє ряд пільг згідно з умовами колективного договору компанії, окрім того, що закріплено законодавством. Наприклад, матеріальна виплата у зв’язку з укладанням шлюбу, батькам першокласника, новорічні подарунки та пільгові путівки на оздоровлення для дітей, фінансова допомога працівникам у важких життєвих обставинах.
 
Анна Адом, директорка з управління персоналом та побуту ПрАТ «Полтавський ГЗК», група Ferrexpo
«Доброзичливе ставлення до сім’ї з боку роботодавця позитивно позначається на продуктивності праці. Ми розуміємо, що комфортні умови праці для працівників із сімейними обов’язками сприяють підвищенню лояльності до роботодавця. І така відданість питанню добробуту наших співробітників незмінно демонструє позитивний вплив на ефективність нашої компанії». 

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!