Техника и наука
2020-11-12 11:15
Польські науковці виявили бактерій, які здатні знищувати збудників небезпечних хвороб пшениці2020-08-19 16:38
Источник: capitalist.in.ua
Втрата нюху ймовірніша у пацієнтів з COVID-19, ніж у тих, хто страждає від сильних застуд. Люди, які постраждали від пандемії, також насилу можуть розрізняти солодкий або гіркий смак. Ці фактори і можуть допомогти виявляти коронавірус на ранніх стадіях, наприклад, в аеропорту.
Про це повідомляє loomberg.
“За словами дослідників, виражена втрата нюху, від якої страждають багато пацієнтів з коронавірусом, може допомогти швидко відокремити їх від випадків грипу, знявши потенційне навантаження на систему охорони здоров’я цієї зими”, — пишуть у виданні.
Так, згідно з дослідженням, проведеним двома бельгійськими університетами і опублікованим у середу в журналі Rhinology, втрата нюху більш імовірна у пацієнтів з COVID-19, ніж у тих, хто страждає від сильних застуд. Люди, які постраждали від пандемії, також насилу можуть розрізняти солодкий або гіркий смак.
За словами професора ринології в Норвічській медичній школі Університету Східної Англії Карла Філпотта, незважаючи на те, що належна діагностика буде необхідна завжди, тести на відчуття запаху і смак можуть допомогти в швидкій перевірці у відділеннях невідкладної допомоги та в аеропортах.
“Ми знаємо, що COVID-19 відрізняється від інших респіраторних вірусів. Це означає, що тести на запах і смак можуть використовуватися для розрізнення пацієнтів з COVID-19 і людей, які регулярно хворіють на застуду або грип"”, — сказав Філпотт.
Також за словами дослідників, результати дослідження показують, що COVID-19 може інфікувати мозок і центральну нервову систему. Тому ускладнення з боку мозку, такі як інсульт, пов’язані з важкими випадками коронавірусу.
Читайте также
Техника и наука
2020-11-12 11:15
Польські науковці виявили бактерій, які здатні знищувати збудників небезпечних хвороб пшениціЗдоровье
2020-08-28 13:30
The Guardian про повторне зараження COVID-19: що це означає і чому не варто панікувати?