Конгрес США розгляне новий законопроєкт щодо України

Частина американських конгресменів внесла на розгляд Палати представників Конгресу США законопроєкт, згідно з яким Вашингтон має збільшити військову та дипломатичну допомогу Україні. Авторами законодавчого акту є республіканці.

Про це йдеться у документі, оприлюдненому на сайті Комітету із закордонних справ.

Зазначається, що політики пропонують схвалити виділення Держдепартаментом у поточному фінансовому році 450 мільйонів доларів як військову допомогу Україні. Цей фінансовий рік стартував 1 жовтня.

Зокрема, цей пункт передбачає надання Україні «критичних можливостей, включаючи ракети «земля-повітря», системи ППО, протикорабельні та протитанкові ракети».

Також законодавці закликають «підтримати швидке розміщення додаткових спостерігачів ОБСЄ для моніторингу російсько-українського кордону та звіту про акти агресії» на Донбасі.

При цьому, документом передбачається надання Вашингтоном всебічної дипломатичної підтримки Києву, особливо у прагненні України зміцнити свої відносини з іншими країнами, включаючи Болгарію, Грузію, Румунію та Туреччину.

У разі схвалення законопроєкт зобов'яже владу Штатів посилити санкційну політику стосовно російського газопроводу «Північний потік-2» і відкинути пропозиції Росії щодо стратегічної стабільності, зокрема в питанні розміщення ракет у Європі.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!