Кожен другий землянин забруднює екосистеми. В ООН назвали причину

Генеральний секретар Організації об'єднаних націй (ООН) у своєму посланні наголосив, що 3,6 млрд людей по всьому сві

ту не мають нормальної вбиральні. Через це страждають і самі люди, і навколишнє середовище.

Про це повідомляє ООН.

Голова ООН Антоніу Гутерріш закликав без зволікання інвестувати у функціонування всього "санітарного ланцюжка", починаючи з туалетів і закінчуючи транспортуванням, збиранням та переробкою продуктів життєдіяльності людини.

"Здійснення цього базового права людини — права на воду та санітарію — несе користь для людей, підприємств та всієї нашої планети", — переконаний генсек.

За словами Гутерріша, щодня 700 дітей віком до п'яти років помирають від хвороб, спричинених антисанітарією.

"Туалети рятують життя та сприяють забезпеченню гендерної рівності та покращенню стану суспільства в цілому", — зазначив він, закликаючи вкладати більше коштів у забезпечення нормальних умов для всіх жителів планети.

При цьому реформи можуть бути вигідними всім. За даними ООН, кожен долар, вкладений у будівництво туалетів та покращення санітарних умов, приносить до $5 прибутку: у вигляді заощаджених медичних витрат, зміцнення систем охорони здоров'я та освіти, підвищеної продуктивності праці та додаткових робочих місць.

"Історія вчить нас, що досягти швидкого прогресу можна", — зазначає голова ООН.

Багато країн трансформували свої системи, вживши заходів щодо покращення санітарних умов та забезпечивши всьому населенню доступ до туалетів, повідомляє він.

"Давайте виконаємо нашу обіцянку не оминати увагою нікого і вживемо заходів для забезпечення здорового життя та доступу до санітарних умов для всіх", — підсумував своє послання Антоніу Гутерріш.

 

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!