Зарплата – від 100 тисяч: вакансії, на яких в Україні можна заробити гарні гроші

В Україні є вакансії, за якими навіть тут, у нашій країні, можна заробити цілком непогані гроші. Деяким спеціалістам готові платити 100 тисяч гривен і вище. Зокрема, таку платню обіцяють інформаційному директору – фахівцеві, який відповідає за роботу інформаційної системи на виробництві.

Загалом же середня зарплата, яку пропонують київські роботодавці, становить 17 500 гривень. Водночас, наприклад, у Запоріжжі розмір середньої зарплати набагато нижчий – 12 500 гривень. А найменше платять жителям Буковини: у Чернівецькій області середня зарплата становить лише 11 тисяч гривень.

Такі дані взяті з популярного порталу пошуку роботи work.ua. Та водночас є в Україні немало вакансій, на яких пропонують значно вищі зарплати.

Рейтинг найпривабливіших пропозицій по зарплаті виглядає так:

  • інформаційний директор - 100 тисяч гривень;
  • програміст мовою C++ – 65 тисяч гривень;
  • програміст на Ruby on Rails – 62 тисячі гривень;
  • розробник на мові Java – 60 тисяч гривень;
  • Full stack програміст – 50 тисяч гривень;
  • розробник мобільних додатків – 50 тисяч гривень;
  • керівник IT-відділу – 50 тисяч гривень.

Звісно, зарплата залежить не лише від спеціальності  і посади фахівця, а також від компанії, яка запрошує його на роботу, і міста, в якому пропонується вакансія. Зазвичай чим більше місто, тим кращі в ньому зарплати. Великий, якщо не вирішальний, вплив на рівень зарплати має також економічна ситуація в країні. А ще, наприклад, програмісти можуть віддалено працювати на будь-яку країну світу. Отже й зарплата їхня може бути значно вищою за ту, що платять решті українців.

Крім спеціалістів із галузі IT, нині в Україні є також великий попит на автослюсарів, продавців і барист. Їм готові платити до 30 тисяч. Але то, звісно, лише у столиці. В регіонах пропозиція значно скромніша.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!