Максим Галкін опинився у списку осіб, які загрожують безпеці України

Російського пародиста та телеведучого Максима Галкіна включили до списку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України.

Це означає, що тепер в Україні заборонено показувати фільми і програми з його участю. Він не може в’їхати в Україну.

Новий статус Галкіна набув чинності 3 листопада. Це рішення міністерство культури ухвалило на підставі звернення Служби безпеки України від 18 жовтня. Причини такого рішення наразі невідомі. 

Галкін – відомий у Росії пародист, співак та телеведучий, він також останній чоловік культової радянсько-російської співачки Алли Пугачової.

У РФ його зазвичай вважають публічною особою досить ліберальних поглядів. Він дозволяє собі сміливі жарти та публічні виступи з критикою російської влади та особисто президента РФ Володимира Путіна.

На одному з найбільш скандальних концертів у Новосибірську в 2019 році Галкін також розкритикував російське телебачення за зацикленість на українській тематиці.

“Вони весь час розповідають про Україну. Мене вже якось так це дістало, я ж не в Україні живу, чого ви мені постійно про не розповідаєте”, – обурювався він.

Водночас у мережі є інформація про те, що Галкін щонайменше один раз відвідував анексований Росією Крим після травня 2014 року.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!