Чоловік під час розпродажу купив картину за $30. З'ясувалося, що це полотно епохи Відродження за $50 млн
Американець під час розпродажу у 2016 році купив картину за 30 доларів. А тепер з'ясувалося, що це полотно німецького художника епохи Відродження Альбрехта Дюрера.

Про це пише The Art Newspaper.

Ідеться про картину приблизно 1503 року, на якій зображена Богородиця з немовлям та квіткою на трав'янистому березі. Полотно зберігалося у колекції архітектора Жана-Поля Карлхіана, який помер у 2012 році.

У 2015 році померла і його дружина, тому картину виставили на продаж. Оскільки родина вважала, що це репродукція 20 століття, полотно продали фактично за безцінь.

Покупцем виявився невідомий чоловік, який заробляв на життя перепродажем недорогих картин. А вже у 2019 році про картину дізнався Кліфорд Шорер — акціонер галереї Agnews. 

Він побачив картину і сильно здивувався: «Це була або найкраща підробка, яку я коли-небудь бачив, або шедевр». Чоловік запропонував Шореру купити полотно за 500 доларів, проте зараз він вже отримав 100 тисяч доларів авансу.

Решта суми залежить від того, за скільки галереї Agnews вдасться продати полотно. Картину оцінюють у приблизно 50 мільйонів доларів.

 

 

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!