Аварія на Бурштинській ТЕС – постраждали люди

Прес-служба теплової електростанції повідомила, що ввечері 28 листопада 2021 року на Бурштинській ТЕС підприємства ДТЕК сталася аварія, внаслідок якої постраждали чотири особи.

Стало відомо, що на сьомому енергетичному блоці стався викид гарячої пароводяної суміші та газів із топки котла. За попередніми даними, аварія сталась після розриву екранної труби. Обставини події встановлюються.

На місці події перебували четверо людей, які отримали внаслідок опіки: двоє працівників безпосередньо ТЕС, а також двоє співробітників з Галременерго. Усім їм тут же надано першу медичну допомогу з подальшою госпіталізацією. Наразі постраждалі перебувають під наглядом медиків, які у свою чергу оцінюють стан пацієнтів як стабільний.

Прес-служба також уточнює про те, що енергоблок №7 відключено від мережі. Однак його відключення не позначилося на роботі тепло- та енергопостачання регіону. «Наразі станція працює у складі 7-ми енергоблоків загальною потужністю 1172 МВт. Бурштинська ТЕС координує свої дії з “Укренерго”», – йдеться у повідомленні.

Для подальшої компенсації потужності наразі готується запуск енергетичного блоку №4.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!