Коронавірус у дітей: лікар розповіла про тривожні симптоми

Так само як і дорослі, діти можуть захворіти на коронавірус COVID-19. Однак діти зазвичай мають набагато легші симптоми коронавірусу і смертність серед молодшого покоління надзвичайно рідкісна.

Про це повідомляє The Irish Time з посиланням на доклад науковців зі Швеції, Великобританії та США. Зазначається, що показник захворювання коронавірусом COVID-19 у дітей досягає максимум 5% від усіх зафіксованих випадків, і діти часто мають «легші симптоми, а смерті трапляються надзвичайно рідко».

За словами педіатра, спеціаліста з інфекційних захворювань дитячої лікарні у Дубліні Каріни Батлер, 96% хворих на COVID-19 дітей матимуть легку форму захворювання.

Вона зазначає, що типові симптоми коронавірусу у дітейтакі ж самі, як у дорослих: лихоманка, кашель, нежить. Рідше у дітей проявляються деякі шлунково-кишкові захворювання, такі як діарея та блювота.

Батлер запевняє, що в цілому діти з коронавірусом «справляються дуже добре» і радить лікувати симптоми у дітей подібно до того, як це робиться у випадку інших вірусних захворювань – із препаратами на основі парацетомолу як першочерговим засобом лікування.

При цьому спеціаліст відзначає певні «тривожні симптоми», які можуть проявитися під час захворювання і які вимагають негайного звернення до лікаря. Серед таких симптомів може бути утруднення дихання у дитини, млявість, відмову дитини від води.

У зв’язку із цим медик радить за будь-яких ознак респіраторних захворювань, особливо у випадках зниження апетиту, завжди дотримуватися достатнього рівня споживання рідини, що, загалом, є традиційною рекомендацією.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!