3 ознаки на шкірі та волоссі, що вказують на дефіцит вітаміну А

Якщо у вас недостатньо вітаміну а, це може вплинути на вашу шкіру та волосся. Дефіцит вітаміну А може бути викликаний тривалим недостатнім споживанням вітаміну А, хоча він також може виникати, коли ваше тіло не може використовувати вітамін А у вашому раціоні. Це може статися при самих різних захворюваннях. Отже, на які ознаки слід звертати увагу? 

Якщо ваш лікар підозрює, що у вас може бути дефіцит вітаміну А, вам необхідно буде здати аналіз крові.

 
 

Проте, якщо ви приймаєте добавку, що містить вітамін А, не приймайте занадто багато, тому що це може бути шкідливо. Ознаки дефіциту вітаміну А можуть включати проблеми зі шкірою і волоссям.

У клініці Майо кажуть, що до них відносяться сухість шкіри, сухе волосся і свербіж.

Легкі форми дефіциту вітаміну А можуть протікати безсимптомно. Однак дефіцит вітаміну А може викликати втому. Клініка Майо стверджує, що легкі і важкі форми вітаміну А можуть викликати підвищений ризик інфекцій, включаючи інфекції горла і грудної клітини, а також гастроентерит.

Точно так само це може збільшити ризик затримки росту і розвитку кісток у дітей і підлітків. На жаль, це також може збільшити ризик безпліддя та викидня.

 

Існують також більш серйозні форми дефіциту вітаміну А, які також можуть викликати проблеми із зором: поганий зір в темряві і сухість кон’юнктиви і рогівки на поверхні ока.

 

Клініка Майо:

“Лікування легких форм дефіциту вітаміну А включає вживання в їжу продуктів, багатих вітаміном А – наприклад, печінки, яловичини, жирної риби, курки, яєць, збагаченого молока, моркви, манго, солодкої картоплі і листових зелених овочів”.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!