Версію про витік коронавірусу з лабораторії виключати зарано - ВООЗ
Очільник ВООЗ Тедрос Адханом Гебреісус заявив, що наразі передчасно виключати зв'язок походження пандемії COVID-19 та витоку коронавірусу з лабораторії у китайському місті Ухань.

Гебреісус заявив, що просить Китай бути більш прозорим, оскільки експерти зараз досліджують походження коронавірусу.

За словами очільника ВООЗ, організація "просить Китай бути прозорим, відкритим та співпрацювати, особливо щодо первинних даних, які ми просили надати у перші дні пандемії".

Гебреісус зазначив, що рішення виключити теорію про те, що коронавірус може походити з китайської державної лабораторії в Ухані, було "передчасним кроком".

"Я сам був лаборантом, я імунолог, і я працював у лабораторії, і в лабораторії трапляються нещасні випадки. Це звичне явище", - сказав Гебреісус.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 15 липня зафіксовано 189 172 969 випадків COVID-19, зокрема 4 074 508 летальних, одужали 172 802 388 осіб.

У січні 2021 року, через рік після початку пандемії коронавірусу, делегація ВООЗ відвідала Китай, щоб дослідити причини його появи. Команда фахівців ВООЗ, що побувала у місті Ухань, де вперше виявили COVID-19, заявила, що їй не надали доступу до первинних даних про хворобу.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!