Пентагон заявив про плани посилити військову присутність в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні

Міністр оборони США Марк Еспер заявив, що американських військових повертають на батьківщину для перепідготовки та переоснащення. Він не виключив, що в майбутньому вони можуть бути відправлені в Азіатсько-Тихоокеанський регіон.

«Я вже дев'ять місяців кажу: не треба неправильно інтерпретувати, робити висновок про те, що ми якимось чином виводимо війська в загальносвітовому масштабі. Я хочу виконувати нашу Стратегію національної оборони, яка свідчить, що... треба... повернути війська на батьківщину, щоб зробити їхню перепідготовку та переоснащення, підготувати до конкуренції великих держав і, можливо, перекинути в регіони Індійського і Тихого океанів. Ось чого ми намагаємося досягти», - сказав Еспер на прес-конференції з британським колегою Беном Уоллесом в Пентагоні.

Міністр оборони США повідомив, що і Сполучені Штати, і Великобританія згодні з тим, що «викликами майбутнього є Китай і потім Росія». Він заявив, що зараз США проводять в Європі найбільші за 25 років військові навчання Defender, «щоб показати росіянам, що ми прихильні Європі, прихильні НАТО і будемо стримувати погану поведінку».

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!