Пекін заговорив про "політичний вірус" і загрозу "нової Холодної війни" між США та Китаєм

Певні політичні сили штовхають США і Китай до межі «нової Холодної війни».

Таку заяву зробили в МЗС КНР. У міністерстві зазначили, що поки коронавірус ще існує, в США також поширюється «політичний вірус», який сприяє нападкам і наклепу проти Китаю.

«Деякі політики ігнорують фундаментальні факти і озвучують численні брехливі заяви та теорії змови щодо Китаю», - йдеться в заяві МЗС Китаю в Twitter.

Підкреслюється, що як США, так і Китай отримують вигоду від співпраці, але водночас терплять збитки через конфронтації.

«Деякі політичні сили в США беруть американо-китайські відносини в заручники і штовхають дві країни на межу «нової Холодної Війни». Це небезпечна спроба повернути назад колесо історії», - підкреслюють в МЗС Китаю.

У Пекіні вважають, що США і Китай мають знайти спосіб "мирного співіснування", попри всю різницю між культурою та політичними системами країн.

Раніше президент США Дональд Трамп заявляв, що "помилка" Китаю спричинило поширення пандемії COVID-19. Крім того, державний секретар США Майк Помпео запевняв, що існує "величезна" кількість доказів того, що джерелом нового коронавірусу є Уханський інститут вірусології.

У США можуть ввести санкції проти Китаю за відмову співпрацювати з американськими фахівцями під час розслідування походження нової коронавірусної інфекції.

Директор Білого дому по торговельній політиці Пітер Наварро в інтерв'ю ABC News звинуватив Китай у ненавмисному поширенні COVID-19 через туристів.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!