Голод загрожує 41 мільйону людей у світі – ООН

За даними гуманітарної організації "Всесвітня продовольча програма", що працює під егідою ООН, близько 41 мільйона людей в усьому світі перебувають під загрозою голоду.

Про це повідомив виконавчий директор Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) Девід Бізлі.

"У світі налічується чотири країни, де умови близькі до голоду. Тим часом 41 мільйон людей буквально перебувають на межі голоду", – заявив він.

Бізлі зазначив, що голод вже відчувають 584 мільйони людей в Ефіопії, Південному Судані, Ємені та на Мадагаскарі.

"У Сомалі у 2011 році 260 тисяч людей померли від голоду. На той час, коли голод був фактично оголошений, померла вже половина від цієї кількості. Ми не можемо сперечатися про цифри до скону, коли людям зараз потрібна наша допомога", – наголосив він.

За словами представника організації, яка повністю фінансується коштом добровільних пожертв, для того, щоб охопили групи ризику у 43 країнах, необхідно залучити фінансування обсягом 6 мільярдів доларів.

"Нам потрібне фінансування, і воно потрібне нам зараз", – додав Бізлі.

За даними організації, кількість людей, що голодують, постійно знижувалась у світі протягом кількох десятиліть. Однак із 2016 року вона знову почала збільшуватися під впливом конфліктів і змін клімату.

Як повідомляють у ВПП, у 2019 році на межі голоду перебували 27 мільйонів осіб, але з 2020 року ситуація ускладнюється через пандемію COVID-19.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!