Дональд Трамп не знав, що Фінляндія і Росія — різні країни, — The New York Times

Президент США з'ясовував у свого оточення, є Фінляндія частиною Росії, пише The New York Times з посиланням на книгу колишнього радника з нацбезпеки Трампа Джона Болтона.

"наприклад, Болтон пише, що пан Трамп, судячи з усього, не знав, що у Великобританії є ядерна зброя. Крім того, він запитував, чи є Фінляндія частиною Росії", – пише газета, ознакомившаяся з вмістом ще не вийшла в продаж книги.

За інформацією видання, Трамп був набагато ближче до того, щоб вивести США з НАТО, ніж вважалося до цих пір.

Болтон стверджує, що навіть близькі соратники Трампа за його спиною сміялися над ним. В якості прикладу він навів держсекретаря США Майка Помпео. Згідно з версією Болтона, він отримав записку від Помпео під час зустрічі Трампа з лідером КНДР Кім Чен Ином в 2018 році. У ній було написано: "Він несе таку нісенітницю".

Автор книги констатує, що брифінги, в ході яких Трампа знайомили з донесеннями розвідки, були марними, "тому що дуже багато часу йшло не на те, щоб Трамп слухав учасників брифінгу, а, навпаки, на те, щоб усі вислухали Трампа".

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!