Австрійська газета назвала війну на Донбасі "громадянською"

В австрійській газеті Der Standard вийшла стаття, в якій війну на Донбасі назвали "громадянською". Матеріал був присвячений тому, що Україна хоче вступити в НАТО.

Посол України в Австрії Олександр Щерба обурився з приводу статті під назвою "Україна хоче вступити в НАТО, знову спалахує громадянська війна".

"Українська земля. Російські прапори, солдати та зброя – з одного боку, українські – з іншого. Але це не окупація, а "громадянська війна" для Der Standard", — написав посол.

Щерба також звернувся до редакції газети з приводу того, чи надасть Der Standard можливість подискутувати на своїх шпальтах щодо російсько-української війни на Донбасі, чи "вона розглядає лише одну точку зору".

Що відомо

  • У 2020 році іспанська телерадіокорпорація RTVE опублікувала інфографіку щодо поширення коронавірусної хвороби COVID-19 у світі та позначила анексований Крим як частину Росії. Згодов у МЗС Суспільному повідомили, що зв'язалися з редакцією, а ті виправили інфографіку.
  • Посольство України у Великій Британії засудило на своїй сторінці у Twitter публікацію журналом The Economist ілюстрації, де зображена карта України без анексованого Росією Криму.
  • В Естонії у шкільному підручнику англійської знайшли карту, де окупований Крим позначений як територія РФ. Сторінки у підручниках мають замінити на нові.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!