В Україні проведуть інвентаризацію земель Чорнобильської зони

Кабінет міністрів України 20 січня на своєму засіданні дав розпорядження провести інвентаризацію частини земель зони відчуження та зони безумовного (обов’язкового) відселення території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Державне агентство з управління зоною відчуження виступить замовником робіт із розроблення технічної документації із землеустрою цих земель та забезпечить її затвердження в установленому порядку.

Технічну документацію із землеустрою розроблять на землі орієнтовною площею 32 439,1 гектара, що перебувають на території Іванківського та Поліського районів Київської області.

Даним заходом уряд хоче встановити місця розташування об’єктів землеустрою, їхні межі та розміри, кількісні та якісні характеристики земель, виявити землі, що не використовуються, або використовуються нераціонально.

Як відомо, загальна площа зони відчуження складає 259 403,8 гектара. На левовій частині цих земель, а саме, на площі 226 964,7 гектара створено Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник. У 2018 році за розпорядженням Кабміну той вже провів інвентаризацію своїх земель.

Уся ця інформація необхідна для ефективного ведення Державного земельного кадастру, здійснення державного контролю та охорони земель.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!