Інфікована коронавірусом жителька Радомишля повернулась із Польщі

У жительки міста Радомишль Житомирської області сьогодні виявлено коронавірусну інфекцію.

Про це заявили учасники брифінгу у Житомирській обласній державній адміністрації.

«Результат тесту на коронавірус у жительки, яку госпіталізували сьогодні до інфекційного відділення лікарні у Радомишлі, є позитивним», – повідомив голова ОДА Віталій Бунечко.

Також на брифінгу поінформували, що ця жінка 1949 року народження 1 березня повернулася з Польщі, і не одразу звернулася до лікарів. Вже відомо, з ким контактувала хвора, - це двоє жителів Радомишля і двоє киян. Цих людей вже ізольовано, станом на вечір 12 березня вони на здоров’я не скаржаться. За станом здоров’я усіх, хто контактував із хворою жінкою, наразі стежать медики. Контактні особи перебувають вдома на обсервації.

Проведено первинну дезобробку житла хворої жінки, а також санітарного транспорту, яким її везли до лікувального закладу.

Як повідомив начальник Управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Микола Суслик, Житомирська область отримала тест-системи для виявлення коронавірусу COVID-19, також у регіоні є достатня кількість апаратів для штучної вентиляції легень.

“В області усі служби, а також прикордонники, вживають заходів для запобігання поширенню короновірусної інфекції“, - запевнив Суслик.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!