У середу, 21 липня, в Україні значну частину території охоплять грози, подекуди прогнозують сильні зливи, град та шквали.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Уникнути серйозної негоди зможуть лише регіони на крайньому Півдні та Волинь.

Температура повітря на Заході, Півночі, у більшості центральних областей України 21 липня становитиме +22-27 градусів. Прохолодніше стане навіть в Одеській та Миколаївській областях.

Затримається спека лише на Сході, в Дніпропетровській, Херсонській областях, у Криму та на південному Сході. Стовпчики термометрів покажуть +30-34 градуси. Однак вже 22 липня там також стане прохолодніше.

У Києві температура повітря в середу знизиться до +20 градусів.

Прогноз погоди на 21 липня за версією Sinoptik.ua

Сайт Sinoptik.ua також попереджає про дощі у вищезазначених регіонах. 

На Заході прогнозують дощі подекди. Небо буде затягнуте хмарами. Температура триматиметься на рівні +20-22 градусів.

На Півдні стовпчик термометра підійметься до +27-30 градусів. За даними синоптиків, погода буде ясною, але подекуди можлива мінлива хмарність.

На Сході будуть грози та невеликі дощі. Температура вдень підніметься до +27 градусів.

У Північних регіонах передбачаються опади протягом усього дня. Температура вдень підніметься до +21 градусів. Увечері небо може стати безхмарним.

У Києві у середу прогнозують до +22 градусів. Цілий день йтимуть дощі. Не омине столицю і гроза та шквали.

Прогноз погоди на 21 липня за версією Gismeteo

На Півночі синоптики Gismeteo прогнозують до +23 градусів. До обіду очікуються дощі та грози. Хмарність також не обійде весь регіон, однак вона буде мінливою.

У південній частині країни стовпчик термометра сягатиме +26-28 градусів. У деяких містах до обіду очікується сонячна погода, однак пізніше її замінять грозові дощі.

Східну частину теж місцями накриють невеликі дощі. Подекуди буде хмарність та грози. Температура підійметься до +29-30 градусів.

На Заході очікується температура до +20-22 градусів. У всьому регіоні йтимуть дощі та грози.

У Києві погода не радуватиме - температура опуститься до +22 градусів. У місті пройдуть грози і дощі, а небо затягне хмарами на весь день.