До Києва летить мер Праги, щоб висловити підтримку Україні

14 лютого до Києва, щоб висловити підтримку та солідарність з Україною, прибуде міський голова чеської столиці Зденек Гржиб.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Це правильно, що Прага та інші члени «Пакту вільних міст» висловили свою підтримку столиці України та її громадянам у цих тяжких умовах», – наголосив міський голова Праги.

На його думку, «Київ повинен залишитися вільною столицею та опорою демократії в регіоні».

Міський голова Праги зазначив, що міста-члени «Пакту вільних міст» поділяють із Києвом однакові цінності. До того ж, за його словами, ці міста «є домівкою для багатьох українських земляків – лише у Празі, за даними чеського міністерства внутрішніх справ, їх живе близько 70 тисяч».

Як зазначається, у вівторок, 15 лютого, Віталій Кличко разом зі Зденеком Гржибом у київській мерії зустрінеться з мером Варшави Рафалом Тшасковським.

«Пакт вільних міст» – об’єднання, засноване у 2019 році мерами Братислави, Будапешта, Праги та Варшави з метою захищати та втілювати демократичні цінності, права людини, свободу слова, принципи правової держави. Від вересня 2021 року до об’єднання приєдналося понад 20 міст Європи та поза нею.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!