З'явилось показове відео модернізованого українського танка Т-72АМТ

Танк Т-72АМТ, який серійно виготовляється на Київському бронетанковому заводі, став модернізованою версією танка Т-72А.

Про це повідомляє Defense Express.

Модернізований танк має посилений захист завдяки динамічному захисту нового покоління - "Ніж", що знижує ефективність ворожих кумулятивних та бронебійних оперених підкаліберних снарядів. Окрім того, Т-72АМТ отримав протикумулятивні екрани, які захищають зону моторно-трансмісійного відділу та задню полусферу башти.

Вогнева ефективність Т-72АМТ була у рази збільшена завдяки інтеграції у арсенал танка високоточної ракети "Комбат", яка дозволяє знищувати бронетехніку противника на дальності до 5 кілометрів. При цьому, ракета "Комбат" має бронепробиття у 750 міліметрів броні та, завдяки тандемній головній частині, повністю ігнорує динамічний захист противника.

Для використання високоточної зброї на Т-72АМТ встановлено прилад нічного бачення з електронно-оптичними перетворювачами третього покоління та нічний приціл 1К13.

На Т-72АМТ встановлений комплект з цифрової радіостанції Aselsan та супутникової навігаційної апаратури СН-3003 "Базальт", що дозволяє підтримувати зв‘язок з піхотними підрозділами, що має величезне значення для взаємодії на полі бою.

Водночас, враховуючи збільшення маси машини, була проведена ремоторизація, замість штатного В-46 з потужністю 780 кінських сил, встановлюється В-84-1 на 840 кінських сил, який забезпечує швидкість машини у 60 кілометрів на годину. Також виконується заміна гусениць на нові - обрезинені та  з резинометалевим шарніром, що дозволило збільшити плавність ходу. Водночас механік-водій отримав камеру заднього ходу, яка дозволяє значно спростити керування танком.

Зазначається, що за останній час до Збройних сил України було передано декілька десятків таких танків.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!