Військових ЗСУ на Донбасі підсилять комплексами Javelin, - Хомчак

Українських військових, які несуть службу в районі проведення ООС на Донбасі, підсилять протитанковими комплексами Javelin, отриманими зі США.

Про це заявив головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак в інтерв'ю агентству АрміяInform.

За його словами, зараз одна з бригад, яка завершує підготовку на полігоні до виконання завдань у складі ООС, активно відпрацьовує тактику застосування Javelin.

"Напрацьовуються навички роботи розрахунків цих ПТРК. Я особисто хочу переконатися в тому, що наші воїни можуть ефективно застосовувати ці протитанкові комплекси. Наразі у нас в наявності вже значно більша кількість американських ПТРК. До речі, як і кількість підготовлених розрахунків. Скільки їх? Таємниця. Скажу лише, що в подальшому кожну з бригад, яка заходитиме в район ООС, підсилюватимуть Javelin", - сказав Хомчак.

"Крім того, під час підготовки цієї бригади до чергової ротації відпрацюємо й застосування безпілотників "Байрактар" з бойовим ураженням цілі", - додав він.

Хомчак розповів, що ЗСУ зараз значно більше уваги приділяють підготовці військ до наступальних дій в урбанізованій місцевості.

"За 6 років ми навчилися добре оборонятися. А військо має бути навченим і наступати вдень і вночі, за будь-яких погодних умов. Таке завдання я поставив ще рік тому. Адже армія має бути всебічно підготовленою до різного розвитку подій…", - пояснив командувач ЗСУ.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!