Україна розглядає можливість введення миротворців ОБСЄ на Донбас

Україна розглядає можливість введення миротворців ОБСЄ на тимчасово окуповані Росією території Донбасу.

Про це в ефірі "Свобода слова" розповів віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

"Зараз вивчаємо поки безпрецедентну можливість мандату ОБСЄ. Виявляється, вони мають право вводити своїх миротворців, але ніколи в житті такого не робилося. Але формально і юридично це можливо. Ми не заперечуємо, головне, щоб там були готові", - повідомив Резніков.

Нагадаємо, у вересні 2019 року міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що Україна буде просити міжнародне співтовариство ввести миротворчу місію у разі невдачі застосування інших інструментів у врегулюванні ситуації на Донбасі.

У жовтні 2019 року президент України Володимир Зеленський заявив, що питання розміщення миротворчої місії на кордоні з Російською Федерацією буде обговорюватися в "нормандському форматі".

У квітні 2020 року постійний представник України в ООН Сергій Кислиця заявив, що вважає введення миротворчої місії ООН на Донбасі найближчим часом малореалістичним.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!