У "Слузі народу" визначилися зі своїм кандидатом у мери Києва

У внутрішньопартійних праймеріз «Слуги народу» перемогла депутатка Ірина Верещук.

Про це депутати СН повідомляють у своїх Telegram-каналах.

«Кандидатом від «Слуги» на київських виборах буде Верещук Ірина», - написав депутат від «СН» Олександр Качура.

За інформацією журналістки НВ Марини Шашкової, Верещук підтримали 83 депутати, Качуру – 3, Дубінського – 41, Тищенка – 30, Гуріна – 15.

Нагадаємо, 19 травня члени фракції "Слуга народу" звернулись до президента Володимира Зеленського з проханням ініціювати проведення публічних внутрішньопартійних виборів (праймеріз) перед виборами міського голови Києва та інших міст.

Депутати запропонували визначити професійних кандидатів на посади міських голів, які матимуть реальні шанси перемогти корумпованих міських чиновників на місцевих виборах цієї осені.

20 травня Зеленський запевнив, що праймеріз у партії "Слуга народу" перед виборами мера Києва відбудеться, і він підтримуватиме на цих виборах його переможця.

6 червня президент повідомив, що праймеріз відбудеться у два етапи. За його словами, кандидати мають продемонструвати програму - "що вони збираються робити з Києвом". На другому етапі, сказав Зеленський, партія вивчить результати соціологічних досліджень і обере кандидатуру, яка матиме більше шансів на перемогу на виборах мера Києва.

Сьогодні, 16 липня, заступник голови фракції "Слуга народу" Галина Янченко повідомила, що на засіданні їхньої фракції відбуваються внутрішні праймеріз на вибори мера Києва. «Президент запропонував умови. Кандидата оберемо за сумою 3 критеріїв. Переможець в кожному критерії отримає 1 бал: підтримка фракції (голосування буде таємним, кожен депутат зможе обрати одного кандидата), підтримка киян (результати соціологічного опитування), підтримка президента», - поінформувала вона. Вона додала, що на засіданні фракції виступатимуть Микола Тищенко, Ірина Верещук, Олександр Качура, Дмитро Гурін і Олександр Дубінський.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!