У Мін'юсті ініціюють процес заборони діяльності партій ОПЗЖ та Шарія

У Києві відбулось засідання Громадської ради при Міністерстві юстиції України, на якому розглянули звернення політичних сил та громадських організацій патріотичного спрямування щодо заборони діяльності в Україні двох партій.

Ідеться про “Опозиційну платформу – За життя” та “Партію Шарія”, робота яких, на думку авторів звернення, шкодить національній безпеці.

По завершенню засідання рада прийняла рішення рекомендувати відповідним органам, зокрема, Міністерству юстиції, розпочати юридичний процес та заборонити діяльність ОПЗЖ та “Партії Шарія”. Про це сьогодні, 12 серпня, повідомив голова громадської ради при Мін’юсті Василь Гончарук.

Нагадаємо, 30 липня українські патріотичні організації офіційно звернулися до Громадської ради при Міністерстві юстиції із вимогою анулювати реєстрацію “Опозиційної платформи – За життя” та “Партії Шарія”.

За інформацією авторів звернення, СБУ і Мін'юст уже розпочали розслідування на предмет порушення вищевказаними політсилами ст. 5 і 21 закону “Про політичні партії в Україні”.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!