Стало відомо, коли Україна може відкрити кордон для іноземців

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль прокоментував закриття Україною свого кордону для іноземних громадян.

Прем'єр пояснив, що подібне рішення для Європи не є новим - аналогічно вчиняють й інші країни.

"Це зупинка імпорту коронавірусу в Україні. Ми боремося всередині країни з розірванням ланцюжків на локальних рівнях, але величезна кількість людей, які до нас приїжджають не дотримуються карантинних вимог. Тому один із заходів адаптивного карантину - це закриття кордонів на в'їзд великої кількості іноземців для того, щоб зупинити цей ланцюжок", - пояснив Шмигаль недавнє рішення Кабміну.

За його словами, у Кабміну було два варіанти - тотальний карантин або дотримання людьми встановлених обмежень. Відповідаючи на питання, чому в'їзд для іноземців обмежили саме зараз, а не місяць тому, Шмигаль сказав, що це пов'язано зі зростанням числа хворих на коронавірус.

Він також уточнив, коли можуть відкрити в'їзд в Україну для іноземців.

"Коли почнеться спад, коли ми пройдемо пік захворюваності. Коли ми отримаємо хоча б протягом двох тижнів спад захворюваності, тоді можна приймати рішення про послаблення карантину", - сказав Шмигаль, додавши, що мова йде про будь-які цифри зменшення приросту захворюваності.

Говорячи про головну ідею закриття кордону, прем'єр пояснив, що вона полягає в контролі органів або організацій, які запрошують іноземців.

"Щоб вони робили тести і так далі. Стоїть питання взяти на контроль всіх іноземців", - сказав глава Кабміну.

Він також запевнив, що жодних збитків закриття кордонів немає.

"Станом на 31 Серпня 21 тисяч іноземців заїхали в Україну з часу закриття. За кожним з цих людей, які в'їхали, є хтось відповідальний. Або бізнес, або дипломати, або навчальні заклади", - розповів він. 

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!