Росія хоче вийти з переговорів щодо Донбасу на рівні радників: в Офісі президента відреагували

Глава Офісу президента Андрій Єрмак підтвердив журналістам справжність листа заступника АП Росії Дмитра Козака, у якому Кремль натякнув про свій намір вийти з переговорів щодо Донбасу на рівні радників.

«Очевидно, що ні в кого вже немає жодного сумніву в тому, що переговорний процес щодо питання Донбасу непростий. Він складний, в’язкий, але сьогодні його якісно переформатовано. Ми зайняли проактивну та більш жорстку позицію», – йдеться у листі.

Єрмак зауважив, що процес має свої особливості.

«І лист пана Козака, на мій погляд, — це швидше про тонку дипломатичну гру, коли одна зі сторін перемовин хоче посилити свої позиції та перехопити ініціативу», – відповів він.

При цьому Єрмак упевнений, що говорити про припинення переговорів «немає жодного сенсу», бо вже «четвертий день тиші на Донбасі, і це - прямий результат роботи саме ТКГ в Мінську і нормандського формату».

«Ми перебуваємо в діалозі та прагнемо результату. Градус переговорів може підвищуватися або знижуватися, це нормально, це дипломатія. І це – переговорна психологія. Треба це розуміти та спокійно ставитися до подібних листів і їхніх інтерпретацій», – підсумував Єрмак.

Раніше деякі ЗМІ повідомляли, що куратор по Донбасу в Росії Дмитро Козак написав лист раднику канцлера Німеччині Ангелі Меркель з копіями для представників Франції та України.

У посланні до Єрмака російський політик назвав перемовини щодо Донбасу на рівні радників «безглуздими» і запропонував відмовитися від них.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!