"Не відповідає політиці України і НАТО": Загороднюк прокоментував скандальні "12 кроків" щодо Донбасу

Міністр оборони України Андрій Загороднюк наголошує, що оприлюднений у Мюнхені документ щодо «посилення безпеки в Україні» є «абсолютно неформальним».

Про це він сказав в коментарі журналістам після закритого засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, відповідаючи на питання щодо оприлюдненого в рамках Мюнхенської конференції з безпеки документу щодо «посилення безпеки в Україні».

«Наша позиція, що цей документ є абсолютно неформальним. Він не відповідає політиці України, він не відповідає політиці НАТО, він не відповідає політиці наших ключових партнерів. Тобто, він узагалі не відповідає нічиїй політиці. Тому ми його не розглядали всерйоз», - зазначив Загороднюк.

Він додав, що коли документ з'явився в медійному просторі, «ми на нього подивилися, ми сказали, що ми не розуміємо, хто його складав, якими даними керувалися під час його складання, які були політичні амбіції людей, які його складали».

«Ми на нього просто не звернули увагу і рухалися своїм шляхом... Він ніяким чином не відповідає жодним планам, які є в нашій державі, чи в якихось інших державах-партнерах щодо нас», - сказав міністр.

#more_item#

Нагадаємо, 14 лютого на сайті Мюнхенської конференції з безпеки з'явився документ «Дванадцять кроків до посилення безпеки в Україні та євроатлантичному регіоні», який пізніше був видалений.

У документі зазначалося, що його підписантами були голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер та колишній міністр закордонних справ Росії Ігор Іванов. Також було сказано, що підписантами були троє українських експертів Василь Філіпчук, Олександр Чалий і Олексій Семеній.

У документі не йшлося про воєнний напад Росії на Україну і про окупацію українських територій. Документ передбачав поступове зняття санкції з Росії за умови покрокового виконання Мінських угод та започаткування всеосяжного діалогу в Україні щодо національної ідентичності, який враховував би позиції Росії, Угорщини і Польщі.

Міністерство закордонних справ України заявило, що оприлюднений у Мюнхені документ щодо «посилення безпеки в Україні» не є офіційним і суперечить офіційній позиції України.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!