Нардеп Герасимов заявив, що Зеленському треба "воювати" не з США, а з Кремлем

Скандал із записом можливої розмови ніби експрезидента України Петра Порошенка та колишнього віце-президента США Джо Байдена, що розгорівся цього тижня, в Україні може закінчитися "пшиком". Водночас Україна може втратити двопалатну підтримку в Конгресі США.

Про це сказав нардеп і співголова фракції партії "Європейська солідарність" Артур Герасимов.

"Я думаю, ця, якщо я не помиляюсь, 18-та справа (проти Порошенка. - ред.) така ж мертвонароджена, як і попередні 17. І про це не я навіть говорив, а на 100% "свій" прокурор попередній пан Рябошапка. І завершиться такими ж пшиком, тому що на цих плівках нічого немає. Краще б вони розслідували плівки Юзіка, плівки Труби і плівки, де продаються посади", - заявив Герасимов.

Він наголосив, що "всередині країни це завершиться пшиком - і ви розумієте чому, і всі юристи розуміють чому. Але це веде до дуже серйозної помилки на міжнародному треку. Дуже серйозної. Я одне тільки не розумію: Зеленський дійсно вважає, що треба воювати зі Сполученими Штатами, нашим стратегічним партнером, а не Кремлем? Він що, вектори поплутав?". 

Напомним, 19 травня 2020 року народний депутат Андрій Деркач оприлюднив аудіозаписи розмов колишнього віце-президента США Джо Байдена, екс-голови Держдепу Джона Керрі та екс-президента України Петра Порошенка. На записах, зокрема, можна почути, як Порошенко, перебуваючи на посаді голови держави, обговорює з американськими політиками чимало питань внутрішньої політики в Україні: тарифи, націоналізацію "Приватбанку", звільнення Шокіна і призначення Луценка на посаду генпрокурора, а також багато іншого.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!