На референдумі можна буде тільки прирощувати територію України, - Стефанчук

Законопроект щодо можливості зміни території України на референдумі спрямований виключно на збільшення території країни.

Про це в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу" на 1+1 заявив перший заступник голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Під час ефіру ведуча Наталія Мосейчук запитала у нього, для чого треба було створювати такий інструмент, яким можна підправити територію України.

"Це застаріла інформація. В цьому законопроекті №3612 ця редакція була приведена у відповідність, як це говорить стаття 73 Конституції України. Там чітко сказано, питання про зміну територій України вирішуються всеукраїнським референдумом. Тому тільки питання, якщо буде піднято про зміну території України, це Конституційна вимога, ми не могли обійти її в законі. Але в той же час в запобіжниках ми поставили, що не може бути винесені питання, які руйнують територіальну цілісність, тобто зміна територій України може йти, умовно кажучи, тільки на її прирощення", – відповів він.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!