Лукашенко про президентів України: «Володя - хороший, Януковича шкода, Порошенко - дипломат»

Президент Білорусі Олександр Лукашенко висловив своє ставлення і дав характеристики чинному президенту України Володимиру Зеленському, п'ятому президенту Петру Порошенку і  експрезиденту-втікачу Віктору Януковичу.

Так, про Януковича Лукашенко розповів, що зараз співчуває йому, а після його втечі з України говорив з ним кілька разів телефоном і «все пробачив».

Також Лукашенко зізнався, що підтримував Януковича під час Майдану, тому що «не хотів, щоб ця революція відбулася».

Також Лукашенко вважає, що конфлікт в Донбасі почався саме після того, як Янукович полетів туди з Києва і сподівався «почати звідти наступ».

«Але я йому все пробачив. Ми з ним кілька разів дзвонили один одному, особливо коли у нього син загинув. Всяке буває в житті, людина піддалася слабкості. Не можна бути злопам'ятним, тому у нас сьогодні я б не сказав, що погані стосунки", - розповів Лукашенко, додавши, що якби Янукович попросив, він би надав йому притулок в Білорусі.

«Я вважав і вважаю, що у вас тоді стався державний переворот. Це було незаконно», - зазначив Лукашенко.

Про Порошенка Лукашенко каже, що після виборів 2019 роки з ним не спілкувався.

«Відносин у нас не було ніяких. І не думаю, що коли Петро говорив «дорогий Олександр Григорович», він так і думав. Петро Олексійович - справжній дипломат. Якщо треба сказати, скаже. Якщо треба через пів дня сказати навпаки - він скаже навпаки», - зазначає білоруський президент.

«Це нормально, кажуть, це інтерес. Я цього не приймаю, це ненормально. Але в світі зараз всюди так - інтереси », - додає він.

Зеленського Лукашенко назвав «хорошим хлопцем», але його білоруському президенту шкода.

«Володя хороший. Знаєте, мені його шкода. Не мені вам пояснювати ситуацію в Україні, що йому дісталося», - розповів Лукашенко, додавши, що він «не дурна людина, хоча і з іншої сфери , але зазначив, що« президентами не стають, а народжуються».

«Потрібен стрижень. Якщо у тебе цього немає, так, ти будеш в телевізорі, Дмитро Гордон у тебе інтерв'ю візьме, якщо попросиш його добре, він тобі десь підмалюйте, покаже тебе якось...», - сказав Лукашенко.

«Ви знаєте, він людина приземлена, але він ніколи з цим не стикався. Треба щось робити і результат показувати в Україні зараз. А цього результату немає і бути не може швидкого. Боюся, що результату і не буде, тому що часу дуже мало, йому не вистачить його», - переконаний Лукашенко.

На питання, чи може Зеленський вирішити і достроково припинити повноваження президента, Лукашенко відповів: «Володя може. Він характером такий. Але він молодець і, думаю, не зробить цього».

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!