Есмінець ВМС США зайшов у Чорне море

Американський есмінець USS Ross (DDG 71) класу Arleigh Burke зайшов в акваторію Чорного моря. Про це повідомляє ВМС США.

“23 лютого 2020 року есмінець USS Ross (DDG 71) класу Arleigh Burke приступив до транзиту через міжнародну протоку в північному напрямку у напрямку до Чорного моря з метою проведення операцій по забезпеченню безпеки на морі і зміцненню регіональної морської стабільності, комбінованої готовності і військово-морського потенціалу з нашими союзниками і партнерами по НАТО в регіоні”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що корабель Ross відвідав Чорне море вперше з початку 2020 року.

“Корабель Ross останнього разу відвідав Чорне море у 2019 році, тим самим він став 8-м за рахунком кораблем ВМС США в минулому році”.

“Цим візитом ми послідовно зміцнюємо наші відносини з нашими партнерами на Чорному морі”, — сказав командир корабля Джон Джон. — “Стійкі операції на Чорному морі мають вирішальне значення для створення безпечного морського середовища і забезпечення свободи мореплавання”.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!