Держбюджет-2021: Україна зважилась на сміливий крок заради чергового траншу МВФ

Кабміну довелось коротити дефіцит проєкту держбюджету на 2021 рік з 6 до 5,5% під час тривалих переговорів з представниками МВФ.

Про це розповів міністр фінансів Сергій Марченко під час вечірнього брифінгу, і зазначив, що дефіцит до другого читання Верховної Ради довелося коригувати, виходячи із ситуації з можливостями брати кредити.

"У нас були складні переговори з МВФ. У першу чергу, через те, що треба було знайти компроміс щодо витрат і дефіциту. Ми узгоджували параметри дефіциту і були змушені прийняти ситуацію, при якій довелося скорочувати дефіцит. Ті розрахунки, які були перед першим читанням, треба було скорегувати виходячи з можливостей наших позик", - сказав Марченко.

Україна і МВФ: останні новини

  • Раніше Милованов розповів про долю траншу МВФ для України. Україна не отримає транш від Міжнародного валютного фонду до кінця 2020 року, вважає радник глави офісу президента.
  • В офісі президента Володимира Зеленського 16 жовтня зробили заяву про те, що Київ очікує отримання чергового траншу від МВФ в кінці року або на початку 2021 року. У Фонді, своєю чергою, помітили, що подальші перспективи фінансового співробітництва можуть залежати від виконання українською стороною низки зобов'язань.
  • Президент Володимир Зеленський 2 листопада розповів, що місія МВФ не приїде в Україну через скандального рішення КСУ щодо електронних декларацій. За його словами, без підтримки МВФ країні загрожують проблеми з виконанням держбюджету.
  • У Верховній Раді прогнозують виділення Україні траншу від МВФ наприкінці поточного року або на початку 2021 року. Питання залежить від прийняття державного бюджету на майбутній рік.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!