ЗСУ знешкодили на Луганщині російський підривний пристрій НВУ-П "Охота"

У Луганській області групі розмінування Збройних сил України вдалося виявити та знешкодити один з найскладніших детонаторів протипіхотних мін — неконтактний підривний пристрій НВУ-П «Охота».

Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони.

«НВУ-П «Охота» приводяться в дію під час фіксування руху людини через встановлені на місцевості сейсмічні датчики. Він має блок керування з елементами живлення, що дає противникові змогу використовувати міни не тільки дистанційно, а й в автономному режимі. Небезпечний радіус ураження від центру установки блока керування становить 30 метрів. А радіус ураження кожної із 16 мін — близько 25 метрів. Неконтактний підривний пристрій НВУ-П «Охота» не перебуває на озброєнні Збройних Сил України та активно використовується Російською Федерацією, зокрема, неодноразово застосовувався в Чеченській війні», - зазначили в Міноборони.

Разом з ним встановлено два підривні пристрої ВУЗ-8, з’єднані у каскад та оснащені 16-ма протипіхотними осколковими мінами, які заборонені міжнародними конвенціями.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!