Вибух на Позняках: стала відома остаточна доля зруйнованої багатоповерхівки

Багатоповерховий будинок на Позняках у Києві, де 21 червня стався потужний вибух, будуть зносити, однак перед цим його потрібно зміцнити для безпечного демонтажу.

Про це розповіли у столичній міськдержадміністрації.

За словами керівника управління з питань цивільного захисту Романа Ткачука, зараз фахівці розробляють проект для зміцнення будівлі. Паралельно йде процес створення кріплення для неї. 

"Проектувальники придумали спеціальну конструкцію, яка буде вставлятися всередину утвореного провалу в будинку, щоб зміцнити пошкоджені конструкції", - розповів він, додаючи, що це буде металева конструкція, за допомогою якої підіпруть 9-10 поверхи.

Також встановлять наскрізну металеву балку, щоб зафіксувати аварійні плити.

"Після того, як кріплення буде встановлено на будівлі, почнеться процес винесення особистих речей мешканців з постраждалих квартир. Коли вони заберуть своє майно, почнемо розбирати будинок", - зазначив Ткачук.

За даними фахівців будівельної лабораторії, зараз пошкоджена будівля не руйнується - про це свідчать відповідні виміри.

Що стосується дат початку робіт зі зміцнення будинку та його демонтажу, то їх поки не називають - проект ще не затверджено.

Мешканці будинку про плани влади знають. Вони кажуть, що 21 родина вже отримала сертифікати на нові квартири, 19 ще очікують на них. 

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!