У вересні РФ може вторгнутися в Херсонську область, - екскомандувач ЗС США в Європі

Окупований Крим дуже важливий для Росії, тому вже у вересні Кремль під приводом «гуманітарної кризи» може здійснити військове вторгнення в Херсонську область через посуху і нестачу води на півострові.

Про це екскомандувач Збройними силами США в Європі Бен Ходжес заявив в ефірі телеканалу "ДІМ".

Він зазначив, що як раз у вересні сили Російської Федерації мають намір провести навчання "Кавказ 2020". Тому в Південному військовому окрузі, поруч з Чорним морем і Україною, буде велика кількість військ і військового потенціалу.

"У них значна посуха в Криму через погоду і тому що Україна правильно заблокувала воду, що надходить з річки Дніпро по північному кримському каналу на півострів. Так що там проблема з водою. Ця проблема, яка виникла через незаконну російську анексію", - зазначає він, допускаючи, що Росія може захопити дамбу в Херсоні.

"Сподіваюся, я помиляюся, але у мене є бачення (і це настільки типово для того, що Росія зробила в минулому), що під час навчань на Кавказі вони оголосять гуманітарну кризу в Криму через воду, а потім скажуть, що у них немає вибору. Вони повинні захопити дамбу в Херсоні на півночі, щоб дозволити воді повернуться до Криму", - припускає Ходжес.

Генерал наголошує, що півострів дуже важливий для Москви, адже саме з портів окупованого Криму російські кораблі вирушають на підтримку злочинних режимів в Сирії та Лівії.

"Порти в Криму оголосили закритими і Росія незаконно їх використовує. На Заході всі повинні заявити, що будь-який російське судно, що виходить з цих портів, автоматично блокується", - підсумував Бен Ходжес.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!