У Канаді лісові пожежі наблизились до уранової шахти

Корпорація Cameco повідомила про лісову пожежу в районі уранового рудника Сігар-Лейк (Cigar Lake) на півночі провінції Саскачеван в Канаді. Природні пожежі у країні послідували після того, як тричі було побито канадський рекорд найвищої температури повітря.

У заяві компанії йдеться, що вона евакуювала близько 230 робітників з шахти, і приблизно 80 осіб залишаються на місці, щоб підтримувати підприємство в безпечному стані.

Пожежа ускладнюється надзвичайно теплою і сухою погодою через "тепловий купол", який наразі навис над Західною Канадою.

Виробництво на руднику Сігар-Лейк тимчасово призупинено. Компанія Cameco заявила, що, якщо загроза лісових пожеж буде продовжувати рости, існує план щодо забезпечення безпеки робітників і ухвалено низку запобіжних заходів.

Канадська комісія з ядерної безпеки, яка регулює діяльність шахти, написала в Twitter, що стежить за ситуацією і буде надавати оновлення в ході розвитку подій.

За даними влади провінції Саскачеван, наразі є 19 пожеж, що тривають. П'ять не локалізовано, включаючи пожежу в Брігге біля шахти Сігар-Лейк.

Доповнення

У Канаді три доби поспіль фіксували небувалі температурні рекорди. Так, в місті Літтон (Британська Колумбія) в середу, 30 червня, метеостанція зареєструвала 49,5 градусів за Цельсієм.

Лісова пожежа, що почалася згодом, знищила більшу частину невеликого західного канадського містечка Літтон і пошкодила прилеглу гідроелектростанцію.

Метеорологи пов'язують погодну аномалію з ефектом так званого "теплового купола", викликаного високим атмосферним тиском.

Синоптики попереджають, що високий атмосферний тиск над Британською Колумбією в Канаді буде як і раніше забезпечувати рекордні температури цього тижня - від 32 до 39 градусів за Цельсієм.

Тривалість цієї хвилі тепла викликає занепокоєння, адже вночі підвищена температура зберігається. Ця рекордна температура повітря збільшує ймовірність захворювань, пов'язаних зі спекою, і підвищить ризик лісових пожеж через посуху.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!