Reuters: в окупованому Криму пандемія добиває рештки туризму

Власник хостелу в Криму Наталія Кириченко втратила будь-яку надію на те, що цього літа будуть клієнти. Оскільки пандемія коронавірусу загрожує знищенням економіки залежного від туризму українського регіону, який Росія анексувала в 2014 році.

Як і у випадку більш ніж половини працездатних людей на півострові в Чорному морі, добробут Кириченко залежить від постійного потоку російських туристів впродовж сонячних літніх місяців, - пише Reuters. Але готелі й пляжі закриті. До того ж мало хто з росіян сьогодні здатен подорожувати. А якщо й так, то навряд чи хтось хоче два тижні сидіти в карантині після прибуття в Криму. Тож туристичний бізнес на окупованому півострові боїться банкрутства.

"Якщо люди взагалі приїдуть, то тільки, можливо, в кінці липня чи в серпні", - сказала Кириченко, яка почала займатися доставкою продуктів, щоб компенсувати втрати від порожніх 30 місць в своєму хостелі у місті Судак.

"Це буде не заробіток, а хобі", - додала вона.

Спа-курорт "Мрія" розташований в місті Ялта. Адміністрація вважає, що втратить 27% від річного доходу, навіть якщо наступного місяця курорту дозволять відкрити свої двері. Половина пов'язаного з туризмом бізнесу в Криму може закритися чи збанкрутувати до 2021 року, якщо цього літа туристичний сезон не відбудеться взагалі через коронавірус. Про це Reuters сказав колишній міністр оборони України Павло Лебедєв, який під час "Революції гідності" втік і переховується в Росії.

Видання пише, що в Криму офіційно зафіксовано 447 випадків захворювання і чотири смерті. Москва анексувала український півострів в 2014 році, після чого Захід запровадив жорсткі санкції проти Росії. Ці події призвели до радикальних змін на ландшафті туризму в Криму. Місцеві компанії спробували переорієнтуватися на російський ринок. Російська влада багато інвестувала, намагаючись сполучити південь своєї країни з окупованим українським півостровом включно з побудовою великого мосту.

"Наша мета цього року - вижити, а не заробити", - сказала голова кримської асоціації малих готелів Наталія Стамбульська.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!