Правоохоронці викрили банду, яка тримала людей у трудовому рабстві

Злочинна група складалася з шести осіб, мешканців м. Апостолове Дніпропетровської області. Протягом 2019-2020 років зловмисники вербували людей із вразливих груп населення, обіцяючи проживання, харчування та гідну оплату. Натомість заробітчани проживали у бараках і тяжко працювали на польових роботах. Про це повідомила пресслужба Нацполіції.

В рамках розслідування за місцями мешкання фігурантів відбулися санкціоновані обшуки, в результаті яких поліцейські вилучили речові докази незаконної діяльності – майже 300 тисяч гривень, 650 літрів спирту, понад тисячі пачок цигарок, «чорнові» записи та комп’ютерну техніку.

Також слідчі опитали потерпілих та свідків, які підтверджують факт трудової експлуатації. 

Дії зловмисників кваліфіковані за ч. 2 ст. 149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої. Наразі вирішується питання про вручення трьом фігурантам повідомлення про підозру. Проводяться подальші слідчі дії.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!