На Рівненщині вилучили понад 22 тонн фальсифікату спирту

На Рівненщині поліцейські зупинили вантажівку, в якій могли перевозити незаконний товар. У ній виявили понад 22,5 тонни фальсифікату спирту.

Документи на товар мали ознаки підробки, водій оглядати машину не дозволяв. Через деякий час патрульні виявили й інший ймовірний фальсифікат.

Випадок перший: Вантажівку Skania з напівпричепом правоохоронці зупинили на трасі Київ – Чоп поблизу села Грушвиця Рівненського району через підозру перевезення незаконного товару. 56-річний львів’янин документи на вантаж надав, проте оглянути машину чоловік не дозволив, – кажуть в пресслужбі. У самих документах поліцейські виявили ознаки підробки.

Транспорт вилучили та помістили на спецмайданчик у селі Городок Рівненського району. У ньому провели санкціонований обшук відповідно до ухвали суду.

“Вантажний автомобіль належить 36-річній львів’янці. Під час обшуку у ньому виявили 116 бочок по 200 літрів кожна. У бочках була рідина з характерним запахом спирту, загальним об’ємом 22 600 літрів спирту”,  повідомила речниця Нацполіції області Марія Юстицька.

Алкофальсифікат вилучили, суд наклав на нього арешт. Також дізнавачі розпочали досудове розслідування за фактом підроблення документів чи використання підроблених документів.

Прокуратура внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом незаконного виготовлення, зберігання, збуту або транспортування підакцизних товарів.

Це вперше у 2021-му році поліцейські виявили алкофальсифікат такого об’єму,  зазначила речниця.

Випадок другий: У Рівному патрульні зупинили автомобіль Volkswagen LT. Як повідомили у прокуратурі, в ході огляду в багажному відділенні виявили понад 4800 пляшок різних алкогольних напоїв, запакованих в картонні коробки та поліетиленові спайки.

Також було понад 600 літрів алкоголю в бочках, пластикових пляшках та поліетиленових пакетах типу Bag-in-Box.

“Вантаж мав ознаки підробки марок акцизного податку, а водій, 52-річний рівнянин, будь-яких супровідних документів, накладних, ліцензій, дозволів та сертифікатів якості не надав. Виявлені алкогольні напої та автомобіль, яким їх транспортували, вилучено. Вирішується питання про накладення арешту на вказане вилучене майно”, – каже речниця прокуратури Оксана Жужельська.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85 -170 тисяч гривень) з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!