На Київщині виявлено жахливо прострочені продукти у відомому супермаркеті

В одному із супермаркетів мережі “Ашан” у Києві експерти під час перевірки виявили кілограми прострочених цукерок, рибу без маркування, ягоди з цвіллю, а також ікру, яку повинні були вилучити з прилавків ще чотири місяці тому.

Результати перевірки в YouTube опублікував виконавчий директор Союзу споживачів України Максим Несміянов. Так, у магазині продавали ікру зі знижкою в 11%, яка була виготовлена 7 грудня 2020-го і яку можна було зберігати тільки до 7 травня 2021-го. Однак експерт знайшов її в магазині з порівняно невеликою знижкою 5 вересня 2021-го. Тобто продавці протягом чотирьох місяців намагалися реалізувати прострочений товар.

Таке саме порушення виявили і в рибі. Її продавали зі знижкою в 42%, щоправда, прострочення склало всього один день.

Морозиво, яке згідно з маркуванням ще можна було продавати, з огляду на стан, зберігали з порушеннями: ймовірно, воно вже розморожувалося, а потім заново було заморожено і через це втратило свою форму.

А ось цукерки, які потрібно було продати ще в травні, залишили на прилавках до вересня. Халва, яку продавали в “Ашані”, частково була простроченою. Найгірша ситуація була з ягодами. У них виявили цвіль. Наприклад, у малині, хоча при цьому, згідно з маркуванням, терміни зберігання не порушені.

“Відповідно до закону Про захист прав споживачів, у таких випадках можна повернутися в магазин, віддати зіпсовану продукцію і забрати свої гроші назад”, – пояснив Несміянов.

Після перевірки кілька продавців супермаркету ознайомилися з виявленими порушеннями і вилучили товар з обігу. Також варто відзначити, що в м’ясному відділі порушення експерти не знайшли. А та продукція, термін придатності якої минав у наступну годину, була вчасно вилучена адміністрацією.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!