На Донбасі ускладнилася екологічна ситуація

Ситуація на Донбасі може значно ускладнитися через екологічні проблеми. 

Окрім окупації, частого вогню, зруйнованої економіки та інфраструктури, Донбасу може загрожувати ще одна серйозна проблема. На цей раз екологічна. Про це повідомив міністр захисту навколишнього середовища і природних ресурсів України Роман Абрамовський в ефірі телеканалу “Дом”.

За словами політика катастрофа може статися через те, що російські окупанти не відкачують воду з шахти “Юний комунар” (Юнком). Відповідно це впливатиме на радіаційний фон в регіоні. Як повідомляє Роман Абрамовський, зараз становище на Донбасі стабільне. Проте скільки радіаційний фон протримається в межах норми — невідомо. Українці лише два рази контролювали стан радіаційного фону на східній території — 17 лютого і 5 березня. Для цього відбиралися зразки грунту та води. Щоб запобігти майбутній небезпеці, українці мають отримати повний доступ до шахти та детально вивчити ситуацію. Проте російські окупанти зробити цього не дають. Окрім того, в дослідницьких роботах було відмовлено представникам організацій ОБСЄ і МАГАТЕ.

Роман Абрамовський зазначає, що із сухої консервації шахта могла перейти в мокру консервацію. А це пряма загроза затоплення шахти.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!