ВООЗ: За тиждень у світі на коронавірус захворіли майже 2,5 млн осіб. Це найбільший приріст із початку пандемії

За останній тиждень у світі число заражених коронавірусом зросло більш ніж на 2,4 мільйона осіб, що є найвищим щотижневим показником з початку пандемії.

Про це свідчать дані Всесвітньої організації охорони здоровʼя.

За цей час від коронавірусу померли понад 36 тисяч осіб. Найважча ситуація спостерігається в Північній і Південній Америці. У цьому регіоні за тиждень заразилися понад 798 тисяч осіб, а загальне число інфікованих перевищило 18,8 мільйона. За сім днів зареєстрували понад 16 тисяч смертей, станом на 18 жовтня загальна кількість летальних випадків становила понад 608 тисяч.

В Європі зафіксовано приріст захворюваності на 25%, як порівняти з попереднім тижнем. Кількість хворих зросла більш ніж на 927 тисяч — до понад 8 мільйонів осіб. За тиждень померли понад 8 тисяч людей, а загальна кількість померлих перевищила 256 тисяч.

  • У світі зареєстровано понад 40 мільйонів випадків коронавірусу, який забрав життя щонайменше одного мільйона людей. Дієвих ліків від інфекції досі немаєВООЗ: Єдиний сертифікований препарат від коронавірусу «Ремдесивір» виявився неефективним.
  • Всесвітня організація охорони здоров’я дійшла висновку, що єдиний сертифікований препарат від коронавірусу «Ремдесивір» не збільшує шанс на виживання пацієнтів, не скорочує тривалість хвороби та не зменшує необхідність підключення до апарату ШВЛ.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!