Вісім областей України не готові до другого етапу пом’якшення карантину - МОЗ

Вісім регіонів України залишаються неготовими до переходу на другий етап пом’якшення карантину.

Про це свідчить проведений Міністерством охорони здоров’я аналіз епідемічної ситуації станом на 25 травня.

Відповідно до показників епідемічної ситуації в регіонах, а саме - інцидентності, завантаженості ліжок у закладах охорони здоров'я з хворими на COVID-19 та кількості тестувань на коронавірус, до другого етапу послаблення карантину залишаються неготовими Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Закарпатська, Луганська, Львівська, Рівненська та Чернівецька області.

Нагадаємо, 20 травня Кабінет міністрів ухвалив рішення про запровадження в Україні адаптивного карантину з 22 травня по 22 червня з огляду на епідситуацію у регіонах.

Зокрема уряд ввів певні показники епідемічної ситуації в регіонах. А саме: інцидентність - це середня кількість випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення, яка повинна становити менше 12 осіб на 100 тис. населення; завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, повинна становити менше 50%; кількість тестувань методом ПЛР та імуноферментого аналізу повинна складати більше, ніж 12 на 100 тис. населення протягом останніх семи днів.

Станом на 22 травня неготовими переходити до послаблення карантину були 11 областей і Київ.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!