У МОЗ розповіли, якими препаратами збираються лікувати хворих коронавірусом

Препаратами для лікування коронавірусної хвороби будуть забезпечені всі, хто цього потребує.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу.

"Доказової бази щодо специфічної терапії коронавірусної хвороби ВООЗ поки що не оприлюднила. У той же час, є локальні протоколи, протоколи певних країн, які передбачають застосування препаратів, які мають доказову базу, для лікування... Наприклад, проти малярії, ревматоїдного артриту, проти ВІЛ-інфекції. Саме комбінація цих препаратів у певних клінічних станах може бути допущена для лікування коронавірусної хвороби", - зауважив він.

За словами Ляшка, всі дози препаратів, клінічні показники найближчім часом будуть у наказі МОЗ, який дозволить використовувати зазначені препарати.

"Ці всі схеми лікування розглядає спеціально створена експертна група..., які зроблять єдину позицію в Україні для того, щоб ми могли всі використовувати ці препарати на територрії України. Ми сьогодні працюємо з усіма виробниками зазначених препаратів. Я думаю, як тільки ми їх введемо до тимчасових протоколів лікування, препаратами будуть забезпечені всі, хто того потребує", - уточнив Ляшко.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!