У МОЗ після нового коронавірусного антирекорду заговорили про "певні заходи" заради здоров'я українців

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що вчора в Україні було встановлено антирекорд за кількістю виявлених хворих на COVID-19, тому МОЗ пропонуватиме запровадити певні заходи для збереження життя громадян.

Про Степанов повідомив це на онлайн-брифінгу.

"Такого антирекорду в нас ще не було. Навіть у найтяжчі часи в квітні, коли була достатньо напружена ситуація..., у нас не було 689 осіб, які захворіли за один день. Вже протягом тижня ми спостерігаємо підвищену кількість зареєстрованих випадків коронавірусної хвороби. Протягом тижня я як міністр охорони здоров'я закликаю вас дотримуватися правил безпеки та рекомендацій...

Вже було й звернення президента країни, що в нас не скасований карантин, що загроза нікуди не зникла, але подивіться на вулиці... - ми всі вийшли з карантину, ми всі вирішили, що його вже не існує, а такої загрози як COVID-19 вже немає", - зазначив він.

Степанов нагадав, що зростає не лише кількість тих, хто захворів за добу, а й кількість летальних випадків - вчора 23 людини, сьогодні 21 людина.

"Ми будемо пропонувати проведення певних заходів заради здоров'я українців", - заявив він.

Міністр вважає, що за умови дотримання карантинних обмежень кількість летальних випадків та інфікування коронавірусом знижуватимуться.

"Так і повинно відбуватися, але коли ми їх не дотримуємося, ми отримуємо такі цифри, які є зараз. Я вважаю, що це дуже добре, коли МОЗ має за все відповідати, і не знімає з себе відповідальності. Але, мені здається, що ми всі повинні почати відповідати за своє здоров'я, за своє життя, за здоров'я своїх близьких", - резюмував він.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!