Степанов нагадав, хто має право на безкоштовне тестування на коронавірус

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов нагадав, які категорії осіб мають право на безкоштовне тестування на коронавірус.

Під час брифінгу, говорячи про безкоштовне тестування методом ПЛР, міністр нагадав, що раніше було ухвалено відповідний механізм тестування.

"Тестуються всі люди, в яких є ознаки коронавірусної хвороби. Вони всі тестуються безкоштовно. Наступне - тестуються безкоштовно люди, які перебували у контакті з хворою особою, людиною, якій підтвердили вже діагноз коронавірусної хвороби COVID-19, усі близькі і всі, хто знаходиться в контакті, теж тестуються безкоштовно", - зауважив Степанов.

За його словами, люди, які потребують планової госпіталізації для проведення операційних втручань чи з інших причин, теж тестуються безкоштовно.

Також медичні працівники, які працюють з хворими на COVID-19, тестуються раз на 14 днів.

"А також працівники Національної поліції, Національної гвардії, по визначеному переліку, які безпосередньо контактують з великою кількістю людей, вони тестуються раз на 30 днів", - сказав Степанов.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!