Що робити, якщо член родини заразився коронавірусом: Степанов дав поради

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу розповів, як потрібно проходити самоізоляцію, якщо вдома один з членів родини заразився коронавірусом.

Він нагадав, що самоізоляція – це коли людина максимально обмежує свої контакти з іншими людьми. Самоізолюватись можна вже після того, як з'явилися симптоми COVID-19, і ви чекаєте результатів тесту, або в разі контакту із вже зараженим.

"Коли ви проходите самоізоляцію, бажано максимально дистанціюватися від інших членів сім'ї. Якщо є можливість – перебувати в окремій кімнаті. Користуватися посудом, яким не користуються інші члени сім'ї. Звести до мінімуму будь-які контакти з іншими членами сім'ї. Максимально провітрювати приміщення, робити вологе прибирання і, звичайно, максимально користуватися дезінфекторами – вони істотно знижують ризик інфікування ваших близьких", – сказав Степанов.

Відзначимо, коронавірусна інфекція, незважаючи на все ще діючий в країні карантин, продовжує поширюватися – кожен день COVID-19 діагностують у сотень українців. 

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!