У Зеленського представили проект нової дороги навколо Києва

В Офісі президента України Володимира Зеленського представили проект будівництва нової Київської обхідної дороги (КОД) навколо столиці.

Про це повідомила прес-служба глави держави.

Терміни та протяжність

Проект планують реалізувати до 2025 року в рамках програми Велике будівництво.

План передбачає спорудження Київської обхідної дороги півкільцем загальною протяжністю майже 150 км.

Маршрут

Дорога матиме шість ділянок і з'єднає траси М-07 "Київ - Ковель", М-06 "Київ - Чоп", М-05 "Київ - Одеса", Н-01 "Київ - Знам'янка", Н-08 "Бориспіль - Маріуполь", М-03 "Київ - Харків" і М-01 "Київ - Чернігів". Також планують побудувати міст через Дніпро з підходами протяжністю понад 25 км.

КОД з'єднає між собою найбільші міста київської агломерації: Ірпінь, Ворзель, Васильків, Обухів, Українку, Бориспіль і Бровари. Крім того, водіям не доведеться їхати на лівий берег столиці з правого через центр міста.

Навіщо потрібна нова дорога

«Зараз Києвом проїжджають понад 600 тис. автомобілів на добу, 40% з яких - транзитом. Через столицю вони рухаються в різні частини України. Наявний обхід недобудованої Окружної дороги виглядає як звичайна міська вулиця, яка оточена спальними районами. Тому щодня по цій дорозі їздять ще й десятки тисяч легкових автомобілів, і громадський транспорт. Тому Кільцева дорога постійно руйнується, в повітря потрапляє багато шкідливих викидів, а навколишні райони відчувають великий вплив шуму», - констатували в офісі президента.

Очікуваний трафік

Запланований піковий трафік на окремих ділянках КОД складе понад 70 тис. автомобілів на добу, сумарний трафік - понад 300 тис. автомобілів. «Півкільце» сконцентрує на собі до 70% вантажного транспорту, а час поїздки для водіїв має скоротитися на 40-60 хв.

Ціна

Загальна вартість становить 85 млрд грн. "Повністю завершити роботи з будівництва Київської обхідний дороги планується за п'ять-шість років в умовах достатнього і стабільного фінансування, а також надання необхідних дозволів і поліпшення системи регуляції", - йдеться в повідомленні.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!