У США пригрозили санкціями німецькому порту через "Північний потік-2"

Сенатори США погрожують санкціями німецькому порту Мукран у зв'язку з будівництвом газопроводу "Північний потік-2" з Росії до Німеччини.

Про це йдеться в листі, підписаному сенаторами Тедом Крузом, Томом Коттоном і Роном Джонсоном, який отримало керівництво компанії Fährhafen Sassnitz GmbH, котра управляє цим портом, пише DW із посиланням на німецьку ділову газету Handelsblatt.

Сенатори погрожують компанії "чутливими наслідками" у разі, якщо вона не припинить надавати логістичну підтримку проекту "Північний потік-2".

Як йдеться в документі, США позбавить порт перспективи "фінансового виживання, якщо він продовжить надавати товари, послуги і підтримку" в будь-якій формі цьому проекту.

Зокрема, в порту Мукран на острові Рюген складовані труби, які використовуються для спорудження газопроводу, і, крім того, порт постачає провіантом російські судна-трубоукладачі "Академік Черський" і "Фортуна", йдеться в листі.

Як вказують сенатори, їх лист служить юридичним застереженням про те, що, підтримуючи проект газопроводу, компанія піддає порт Мукран, а також його провідних менеджерів, власників і співробітників ризику юридичних і економічних штрафних заходів з боку США.

Компанія Fährhafen Sassnitz GmbH на 90 відсотків належить місту Засніц і на 10 відсотків - федеральній землі Мекленбург - Передня Померанія. Офіційний представник компанії повідомив, що її керівництво не має наміру коментувати лист, оскільки його зміст належить до компетенції земельного та федерального урядів.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!